Circuitul lunii (2): GRECIA, taramul antic

   In urma cu o luna am fost in Grecia si am ramas profund impresionat, si nu doar pentru ca am vazut locuri senzationale, ci si datorita atmosferei de acolo. Grecia este un taram plin de istorie si, astazi, dupa cum va promit de fiecare data, va propun ,,Circuitul lunii,, .
 
   De ce Grecia?

   Sunt o multime de motive sa vezi Grecia, am specificat si mai devreme ca atmosfera e foarte linistita, care te invaluie cu parfumul marii, cu gastronomia locala si cu ospitalitatea localnicilor. Daca vrei sa nu alergi prea mult si sa stai doar intr-un loc, dar in acelasi timp esti tentat si sa faci cateva excursii mai lejere, ti-ai gasit destinatia. Astazi va propun sa facem un tur virtual, ce il vom asterne deocamdata doar pe hartie, sau, in cazul nostru, pe blog.

   Programul circuitului 

   Bun, hai sa punem la punct si programul, fiindca el este, de fapt, atractia acestui articol !


   Ziua 1 (780 km): Orasul Tarilor, Veliko Tarnovo si sosire in Grecia

    Dimineata, imbarcare si deplasare catre Orasul Tarilor, situat pe 3 dealuri: Tsarevets, Trapezitsa si Sveta Gora. Simbolul din Veliko Tarnovo este Cetatea Tsarevets, pe care o vom explora indeaproape, deoarece ne va transpune in atmosfera medievala a orasului. De la medieval vom sari direct la antic, unde, seara, vom ajunge la cazare in zona Riviera Olimpului.


   Ziua 2 (0 km): Kalimera, Ellada !

   Astazi vom avea ocazia sa profitam de timpul liber si sa incercam fie produsele traditionale grecesti, fie o baie in mare, fie o ,,sesiune sanatoasa de shopping,, . De la blanuri la aur si de la ochelari de soare la magneti, va garantez ca aveti ce cumpara! Sfatul meu este sa fiti pregatiti, deoarece la intoarcere veti avea sigur bagajele pline!


    Ziua 3 (380 km): Meteora, minunea naturala a Greciei 

    Astazi vom avea parte de o excursie de neuitat, printre manastirile suspendate de la Meteora, un fenomen incredibil pe care, daca nu il vezi, poti spune ca nu ai fost in Grecia! Manastirea Marele Meteor este atractia zilei, unde, vom urca pe trepte si vom admira privelistea. Optional, intrare la manastire, aproximativ 2 euro(august 2017).Pana atunci, vom face popas la Zindros, unde ni se va explica semnificatia anumitor icoane si procesul de pictare a acestora.
    Daca avem timp, dimineata vom opri si in Valea Tembi, la Manastirea Sf. Parascheva, facatoarea de minuni, vindecatoarea nevazatorilor.

   
    Ziua 4 (160 km): Salonic si numeroasele sale atractii 

    Thessaloniki este un oras plin de obiective turistice: incepem vizita cu Turnul Alb, apoi Rotonda, Agora Romana, Arcul lui Galerius, Piata Aristotel, statuile ecvestre ale lui Alexandru si Constantin cel Mare si Biserica Sfantul Dumitru. Timp liber in Salonic.
     Intoarce in statiune pentru cazare.


     Ziua 5 (300 km): Skiathos, croaziera si multa distractie! 

     Da, astazi avem un program special, prin 3 cuvinte definit: Skiathos, croaziera si multa distractie! Dupa 160 km de mers, ne vom imbarca pe nava de croaziera, vom avea multe suprize pregatite, insa si un ,,Skiathos Town,, in program, cu o panorama incantatoare, daca va veti incumeta sa urcati cateva trepte printre casutele albe grecesti, pe aleile inguste. Probabil vom avea ocazia sa vedem si avionul care aterizeaza in apropiere, pe un aeroport nu tocmai mare.


       Ziua 6 (80 km): Muntele Olimp, mister si credinta 

       Dupa Metaxa de pe vasul de croaziera (hopa, tocmai am spus una din surprize de acum!), avem parte de o excursie foarte lejera la Muntele Olimp, unde vom vizita Manastirea Sf. Dionisie si Situl arheologic de la Dion. Intoarcere in statiune, timp liber la dispozitie pentru activitati individuale.

     
        Zilele 7 si 8: Optional, excursie la Atena cu cazare si transport inclus

        Ziua 7 (440 km): Astazi ne deplasam spre capitala Greciei, Atena, pentru un tur de oras in ziua 7 si intrare la Acropole, apoi, pe rand, Stadionul Olimpic, Academia, Parlamentul, pietele Sintagma si Omonia, urmate de masa la taverne in Plaka, aflata la baza Acropole. Cazare in Atena la hotel 3*.

        Ziua 8 (640 km): Excursie la Cap Sunion, situat la 60 km de Atena. La Cap Sunion vom admira Templul lui Poseidon, unul dintre simbolurile Greciei antice, cu o vedere superba la mare. In continuare, intoarcere spre Riviera Olimpului cu oprire la Delphi (Oracolul din Delphi e considerat buricul pamantului in ideea grecilor). Cazare in zona Riviera Olimpului.

         Ziua 9 (0 km):   Zi libera pentru relaxare

         Ziua 10 (780 km): Dimineata devreme, ne deplasam spre Bulgaria. Intoarcere in tara. In Bulgaria oprire la Manastirea Rila, cea mai frumoasa manastire din Bulgaria, aflata in patrimoniu UNESCO. 


Observatii: 

1. Excursia la Atena este optionala. Astfel, cine vrea poate sa ramana in statiunea de pe Riviera Olimpului. In caz contrar, contravaloarea cazarii din Riviera Olimpului(7 si 8) nu se va restitui.

2. Acesta este doar un plan de excursie. Pretul va fi afisat in momentul in care vor fi persoane interesate. Grup: cel putin 25 de persoane. De asemenea, excursiile optionale achitate, la care turistul nu va face deplasarea din diverse motive nu se mai restituie.

3. Pretul va include: cazarile in zona Riviera Olimpului, transport autocar si excursiile optionale, tururile pietonale si servicii de ghid.

4. Pretul va nu include: cazarile in Atena si croaziera la Skiathos, micul dejun, intrarile la obiectivele turistice care sunt mentionate in program.

5. Programul poate fi schimbat la cererea turistilor.

6. Plecarea va fi din Bucuresti. Perioada este de asemenea la cerere.

7. Exista inca o optiune: fie alegeti varianta 1 (fara deplasare la Atena), fie alegeti varianta 2(cu deplasare la Atena). Exista si un inconvenient: va trebui sa se faca un grup de 25 de persoane care sa faca aceeasi alegere, indiferent care va fi ea.

8. Acte necesare: cartea de identitate.


Si acum, cateva poze:                                              Skiathos Town, panorama asupra orasului
                                                                    Vedere de la Marele Meteor
                                                          Turnul Alb, Salonic                                                           Manastirea Sf. Dionisie


      
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Istanbul' a Höşgeldiniz ! (6): 10 expresii uzuale in limba turcă pentru toți turistii

Dubrovnik, ,,Perla Adriaticii,,